Easy to Evil Quiz

Whether you are isolating or just want the chance to do some trivia, here’s a new easy to evil quiz for you. The rules are the same as ones I have done in the past. You get the question, then a photo and the answer will be below the photo. There are four categories Easy, Medium, Hard and Evil. This quiz is a general history theme, without a specific era focus. The vast majority of answers have been mentioned somewhere on Historical Ragbag before. All the photos are mine. Keep track of your score and see how you go at the end. Good luck!!

Easy

  1. Established in 1835 what is the capital of Victoria Australia?

Answer: Melbourne

2. Where Was Picnic At Hanging Rock set?

Answer: Hanging Rock (no it wasn’t a trick question)

3. From what castle did the current English royal family take their name?

Answer: Windsor Castle.

4. What is the nickname of the great bell of the clock tower in the houses of parliament in London

Answer: Big Ben

Medium

  1. Where would you find the White Tower, built by William the Conquerer?

Answer: The Tower of London

2. Which king was found buried under a carpark in Leicester?

Answer: Richard III

3. What is the name for Viking boats used for long distance travel and trade?

Answer: Longships

4. Who were sent to Port Arthur in Tasmania? (looking for a general answer)

Answer: Convicts.

Hard

  1. Where in Australia would you find the Big Lobster which was constructed in 1979

Answer: Kingston, South Australia

2. What is the name of the rock 13 km off the coast of Ireland that houses a 6th century monastery

Answer: Skellig Michael

3. Who helped found the State Library of Victoria and was the judge at Ned Kelly’s trial?

Answer: Redmond Barry

4. Where was Matilda of Flanders (the wife of William the Conquerer) buried?

Answer: Abbaye aux Dames in Caen

Evil

  1. What date did Matthew Flinders die?

Answer: 1814

2. When was the domed La Trobe reading room in the State Library of Victoria opened?

Answer: 1913

3. Who caused Hook Lighthouse to be built?

Answer: William Marshal

4. Glendalough was founded by whom?

Answer: St Kevin

And that’s the lot of them. How did you go?

1-4: Ok you know some stuff

5-9: Impressive, nearly half way there

10-15: Stupendous well done, you might actually have read a lot of this blog.

16: Sure you didn’t write the quiz?

One thought on “Easy to Evil Quiz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s